Svenska piano står för tradition och "Svensk Kvalité" som stått sig oklanderligt under lång tid. Detta piano har en Renner mekanik som var den enda välansedda mekaniktypen då instrumentet tillverkades. Nu för tiden har många tillverkare sina egna mekaniker som endast passar i deras instrument. Baumgardt har högt anseende bland de svenska fabrikaten. Detta instrumentet är lågt och lämpar sig även för körbruk där man vill ha möjlighet att se över pianot och ha god kontakt med sångare etc.

Kostnaden för detta piano är bråkdelen av ett nytt som annars kan vara ett gott alternativ.

  • Lågt piano
  • Gott skick
  • Genomgånget och stämt
  • Fritt transporterat
  • Hög kvalite
  • Lågt pris

Detta är ett välskött mindre Baumgardt piano tillverkat i Linköping. Vi har gått igenom pianot invändigt, dammsugit igenom varje liten vrå och fettat in stift så klaviaturen ska löpa fint. Pianot är dessutom nystämt när vi levererar det till er. Baumgardt är hög kvalité och ett eftertraktat instrument som passar in i även i de mindre rummen. Vi kan ombesörja frakt hem till er men det ingår inte i priset. För detta piano begär vi 20 000 kronor och i det priset bjuder vi på frakten inom 50 km samt  om ni önskar en valfri piano pall så lämnar vi 30% rabatti samband med köp av piano.

År 1871 startade Johan Otto Baumgardt pianofabriken i Linköping som tidigare i några år haft tillverkning i Stockholm efter mästarebrev i yrket.

På den tiden fanns ingen el utan man var hänvisad till fotogenlampor och veduppvärmning. Fem man arbetade i fabriken. Det finns mycket intressant att läsa om Baumgardts pianofabrik

Litet nätt piano
-70 tals piano i ljus valnöt
Baumgardt Piano
Baumgardt Piano
Baumgardt Piano