Denna Bechstein Modell B från år 1880 har genomgått en totalrenovering. Nya strängar och stämnaglar, nya hammare och hammarstilar komplett med rulle och kapsel. Resonansbotten är i nyskick likaså hela stommen. Söker ni en tidstrogen 1800 talsflygel i nyskick är detta 100% rätt. Vi stämmer och justerar mekaniken med jämna mellanrum för att bygga upp instrumentet successivt. Boka en tid för att se och känna på just det här instrumentet. 

Nu har vi en totalrenoverad 2 meters Bechstein från sekelskiftet i utställningshallen.  Närmare bestämt från år 1880. Den har nya strängar o  stämnaglar, lackerad gjutjärnsram, lagad resonansbotten, nytt hammarlag, ny klaviatur och är polyesterlackerad på fabrik.

Den har Bechsteins karaktäristiska klang och anslag. Passar såväl in i både salong och konsertsal.

De utsirade benen med sina "tassar" och svarvade lyra ger en aning om vilken tid den kommer ifrån. Ett otränat öga tror att det är en fabriksny flygel och blir glatt överraskad när hen får reda på historien.

Välkommen in i vår utställningshall i Leksand för att prova denna skönhet.

Priset är 150000 kronor

Bechstein hör till de förnämsta fabrikaten bland flyglar. Det har anor från år 1850 då Carl Bechstein etablerade en fabrik mitt i smeten bland teater, opera och mäktiga framgångsrika människor. En väl genomtänkt och planerad strategi för att lyckas.

Det finns mycket intressant att läsa om hur Carl Bechstein utvecklat fabrikatet till högsta kvalité.