Silencer system

Ett tyst system

Silencer system

Tyst njutning med Silencer system

Nu kan du spela ditt akustiska piano eller flygel när som helst utan att oroa dig för att störa omgivningen. Med det inbyggda Silencer systemet kan du njuta av att spela även efter klockan 22, då det blir helt tyst utanför lurarna. Du måste uppleva den fantastiska anslagskänslan när tangenterna slås och det är bara du som hör ljudet.

Jag erbjuder mig att resa över hela Sverige för att montera silentsystem i er flygel eller piano. Silencer systemet gör det möjligt att spela utan att hammaren slår an strängarna. Istället för att ljudet från strängarna ska höras, skickas en signal från tangenten till en modul där ett digitalt ljud genereras. Detta ljud överförs sedan till hörlurarna, vilket gör att du kan spela utan att störa omgivningen.

Anslaget påverkas inte när du installerar systemet. 

Det standardiserade silentsystemet fungerar med nästan alla instrument. Det finns dock begränsningar för små kammarpianon på grund av utrymmesskäl.

Du kan även spela både akustiskt och digitalt samtidigt, till exempel piano/flöjt eller piano/piporgel. Modulen har 128 förprogrammerade ljud att välja mellan.

Modulen har också inspelningsfunktioner och en inbyggd metronom.

Nu undrar du kanske vad detta kostar. Eftersom priserna ständigt ändras, ber jag dig att kontakta oss för aktuella priser. Om jag behöver komma hem till er för att göra installationen, vilket tar cirka 2 dagar, tillkommer ytterligare 5000 kr för resekostnader och logi.

Vi har alltid ett system installerat i något av våra pianon i vår utställningshall, 

så att du kan provspela och uppleva fördelarna med ett silentsystem själv. Det finns 5 års fabriksgaranti på systemet och jag kommer personligen och åtgärdar eventuella problem om de skulle uppstå.

Ta steget och upptäck den tysta njutningen med Silencer system. Kontakta oss idag för att boka installation och ta ditt piano- eller flygelspel till en ny nivå av bekvämlighet och frihet.

Under 2023 beräknas det komma ett uppdaterat silencer system

Denna vippbrytare som skapar signalen till ljudmodulen är nu ersatt med en optisk lins som genom en ljusstråle registrerar tangentens rörelse. Känligheten blir helt enkelt bättre.

Ljudminnet är optimerat från 384 Mb till 512 Mb. Polyfonin är också optimerad från 128 poly till 256 poly.

Mer information:

Här finns manual för nedladdning

Montering av silentbar för flygel
Här finns ett produktblad om Silencer Informationsblad
Mjukvara för att få ett ännu bättre ljud i ditt silent piano. 1695 kr. Beställ på info@localhost så skickar vi serienummer och produktnyckel.

Ivory II American Concert D

Nedladdning. Du får, efter betalning, serienummer och länkar för nedladdning. (Mellan 0-48tim)

Vår hyllade 1951 Steinway Concert D virtuella flygel. Huvudvalet av stora artister runt hela världen, överlämnad till dina händer genom kraften i Ivory II-motorn.

Denna New York Steinway D (CD 121) från 1951 är utvald av Steinway & Sons konsertavdelning. Genom åren har detta instrument blivit hyllat av några av världens bästa konsertartister. Pianot är signerat av Glenn Gould, Rudolf Serkin och många andra som ett kännemärke för deras uppskattning.

Instrumentet har ett exceptionellt klart och transparent ljud, men ändå med en sjungande klang och mogen skönhet och resonans som bara hittas i konsertinstrument i denna klass.

Hårdvara

Minimumhårdvara

  • 1.8 GHz Intel Core Duo CPU
  • 1.5 GB RAM
  • 49 GB (46 GiB) free hard drive space (Ivory II American Concert D)†
  • Hard drive speed of at least 7200 RPM or SSD, connected via 1394c, SATA, or faster

Rekommenderad hårdvara

  • 2.0 GHz Intel Core Duo CPU
  • 2 GB RAM
  • 49 GB free hard drive space
  • Hard drive speed of at least 7200 RPM
  • iLok key optional with Ivory 2.5
Ivory II American ConcertD (DL

Vad tycker andra om silentsystemet?