Silencer system

Ett tyst system

Silencer system

Med ett inbyggt Silencersystem – ett tyst system i ditt akustiska piano / flygel går det att spela efter kl 22, utan att störa omgivningen. Du måste uppleva anslagskänslan när tangenterna slås och det är helt tyst utanför lurarna.

Jag reser över hela sverige och monterar silent-system i er flygel eller ert piano. Med silencersystemet kan man spela utan att hammare anslår strängarna. I stället för att klangen från strängarna ska ljuda så går det en signal från tangenten till en modul där det i sin tur alstras ett digitalt ljud. Detta ljud går sedan ut i hörlurarna så man kan spela utan att störa omgivningen.

Anslaget förändras inte när man installerar systemet. Standard-silent-systemet fungerar till i stort sett alla instrument. Det fungerar dock inte på små kammarpiano av utrymmesskäl.

Man kan även spela både akustiskt och digitalt samtidigt, ex. både piano/flöjt eller piano/piporgel. Det finns 128 förprogrammerade ljud i modulen.

Det finns inspelningsmöjligheter och metronom i modulen.

Vad kostar detta då? Då priser ändrar sig hela tiden ber jag er kontakta oss för dagspriset. Ska jag komma hem till er och göra installationen vilket tar 2 dagar debiterar jag ytterligare 5000 kr för reskostnader och logi.

Vi har alltid ett system installerat i något utav våra piano i vår utställningshall så att ni kan provspela och uppleva fördelarna med ett silentsystem. Det är 5 års fabriksgaranti på systemet och det är jag personligen som kommer och åtgärdar systemet om det skulle bli något problem.

 

Denna vippbrytare som skapar signalen till ljudmodulen är nu ersatt med en optisk lins som genom en ljusstråle registrerar tangentens rörelse. Känligheten blir helt enkelt bättre.

Ljudminnet är optimerat från 384 Mb till 512 Mb. Polyfonin är också optimerad från 128 poly till 256 poly.

Mer information:

Här finns manual för nedladdning

Montering av silentbar för flygel
Här finns ett produktblad om Silencer Informationsblad
Mjukvara för att få ett ännu bättre ljud i ditt silent piano. 1695 kr. Beställ på info@localhost så skickar vi serienummer och produktnyckel.

Ivory II American Concert D

Nedladdning. Du får, efter betalning, serienummer och länkar för nedladdning. (Mellan 0-48tim)

Vår hyllade 1951 Steinway Concert D virtuella flygel. Huvudvalet av stora artister runt hela världen, överlämnad till dina händer genom kraften i Ivory II-motorn.

Denna New York Steinway D (CD 121) från 1951 är utvald av Steinway & Sons konsertavdelning. Genom åren har detta instrument blivit hyllat av några av världens bästa konsertartister. Pianot är signerat av Glenn Gould, Rudolf Serkin och många andra som ett kännemärke för deras uppskattning.

Instrumentet har ett exceptionellt klart och transparent ljud, men ändå med en sjungande klang och mogen skönhet och resonans som bara hittas i konsertinstrument i denna klass.

Hårdvara

Minimumhårdvara

  • 1.8 GHz Intel Core Duo CPU
  • 1.5 GB RAM
  • 49 GB (46 GiB) free hard drive space (Ivory II American Concert D)†
  • Hard drive speed of at least 7200 RPM or SSD, connected via 1394c, SATA, or faster

Rekommenderad hårdvara

  • 2.0 GHz Intel Core Duo CPU
  • 2 GB RAM
  • 49 GB free hard drive space
  • Hard drive speed of at least 7200 RPM
  • iLok key optional with Ivory 2.5
Ivory II American ConcertD (DL

Vad tycker andra om silentsystemet?

Hej Michael!Jag har hunnit att \"spela in\" på systemet och vi är helt otroligt nöjda! Det fungerar hur bra som helst och kvalitén är strålande!Tack så mycket för ett grymt bra jobb och all snabb och bra service!Kommer det upp någon fråga så hör vi av oss! 🙂Tack så mycket

Jag är mycket nöjd medSilencer systemet, spelar i stort sett varje dag.Jag använder inte alla funktioner men, för minasyften och behov är det perfekt!Mvh

Trigger Sidebar Cart0
×
Your cart is empty. Go to Shop