Fiat 500

Nu ska vi byta upp oss och lämnar vår lättkörda söta lilla Fiat 500 en liten mysig pärla med plats för 4 personer. Elbilen är en perfekt pendlarbil när du kör fram och tillbaka till jobbet. Den kostar ca 1 kr / mil att köra och enligt tillverkaren går det att köra 12 mil på full laddning, laddas med vanligt vägguttag. (6 mil i verkligheten) Det lilla batteriet gör att det miljöbelastningen är lägre än mot större batterier men man får ladda oftare. Det sitter åretrunt däck på så man behöver inte byta däck mellan vinter o sommar. Bilen behöver inte traditionell service då det inte finns någon motor i som man ska byta olja/filter så den kostnaden sparar man in. Bilen är beiktigad utan anmärkning till sista oktober. Den är även skattebefriad då den inte släpper ut några avgaser. En underbar förstabil för dig som vill åka så billigt som möjligt och inte bestämt dig än för att betala en miljon för en tesla..
Det är inga kända fel på bilen. Först till kvarn..  I appen från transportstyrelsen står det Fiat 312 men “Handelsbeteckning Fiat 500”

Fordonsår 2009. Det är manuell växellåda, man startar normalt på 2:ans växel och kör upp till 50 km därefter 3.an till 70 km, 4:an till 100 km och 5:ans växel över 100 km.

Miljöklass “El”

Drivmedel “El”

Elektrisk räckvidd 97 km

Energiförbrukning viktad Wh/km 234

Ring gärna 0706312356 Michael