I Leksand finns en utav Sveriges största piano och flygel utställningshall

Musikaliskt Centrum

Nu expanderar vi med dubbelt så stort showroom!

När du letar efter ditt dröminstrument – din flygel eller ditt piano så är du välkommen till Leksand och i ljuset av detta – Din Pianostämmare. Här kommer lite ny information.

Din pianostämmare i Siljansbygden

Det finns massor att uppleva i Leksand, Leksandsbröd, Hildasholm, Clasohlson, Sommarland, Leksandshockey med mera med flera. Så varför inte besöka fler attraktioner vid samma tidpunkt?

Nyheter

Maj 2021 startade vår expansion av större utställningshall. Vi bygger ut ytterligare 210 kvm frånr 200 kvm till totalt 410 kvm för att i det långa loppet ge er bättre service. Vi kommer ta de nya utrymmena i bruk under våren 2023. I samband med det öppnar vi upp våra nya övernattningsrum för er kunder.

Din Pianostämmare utbyggnad utställningshall

Nyheter – Robot för piano – flygeltransporter

Robot för flygeltransport
Senaste investeringen består i en robot som bär flyglar upp till 600 kg uppför trappor utan minsta besvär. Anlita oss för en trygg piano eller flygeltranport. Kollegor som vill investera i samma maskin hänvisar vi till www.pianoplan.se

I december 2020 blev vi auktoriserade som återförsäljare för Yamaha B-serien och Hybridinstrument. En ny display med dessa instrument kommer inom närmsta året få en dedikerad plats i vår nya utställningshall.

För långväga presumtiva kunder kommer 3 övernattningslägenheter att finnas tillgängliga att boka på booking.com Blir det affär på något av våra nya instrument så bjuder vi på första övernattningen!

Rummen kommer att finnas för uthyrning så snart vi fått slutbesiktigat nya fastigheten under 2023

Miljön är viktig för oss!

El & Uppvärmning – Solceller

Bergvärme kombinerat med pellets för den kyligare årstiden. För det första: Vi har installerat 120 kvm solcellspaneler som ger mer än 15 MW/år – en stor del av vår förbrukning. Resterande el köper vi från vindkraftverk.

Utställningshallen och verkstaden

Första planet byggdes 2001 och våning 2 påbyggdes 2010. I enlighet med våra miljöambitioner är väggtjockleken mer än 3 dm! Fönstren är 3-glas isolerfönster, ventilationen har klimatåtervinning som spar ca 80% av energin som annars skulle blåsa rakt ut.

Vi är inte färdiga, det blir vi aldrig. Ny teknik och ny information ger hela tiden nya möjligheter. Bägge våra fastigheter producerar el! Följ produktionen här:

Nyheter

För det andra: Vi kör nästan 5000 mil om året och utför service på piano & flyglar. Nu slipper människa och miljö våra fossila utsläpp med vår nya 100% elbil.

BE Behörighet

BE behörighet har vi för att kunna dra vår husvagn efter lastbilen. Lastbilen är idealisk av anledningen att man får med både piano & flygel och mängder av reservdelar och verktyg. För att kunna göra många pianostämningar och service på samma ställe behöver man ibland bo på arbetsstället.En flygel + ett piano + åtskilligt med verktyg har plats i vår mobila verkstad. 

Solfångare

För det tredje: Vi har även installerat en solfångaranläggning – vattenburen värme som förvärmer bergvärmen. På så sätt behöver bergvärmepumpen inte gå lika mycket och håller då längre. Då blir det en besparing för miljön och elräkningen. Här kan ni se vad den genererar för resultat.

Solfångare

 

 

 

Målet är att löpande komma med ny information som kan vara intressant