I Leksand finns en utav Sveriges största piano och flygel utställningshall

Musikaliskt Centrum

Nu expanderar vi med dubbelt så stort showroom!

När du letar efter ditt dröminstrument – din flygel eller ditt piano så är du välkommen till Leksand och Din Pianostämmare!

Din pianostämmare i Siljansbygden

Det finns massor att uppleva i Leksand, Leksandsbröd, Hildasholm, Clasohlson, Sommarland, Leksandshockey med mera med flera. Så varför inte besöka fler attraktioner vid samma tidpunkt?

Maj 2021 startade vår expansion av större utställningshall. Vi bygger ut ytterligare 210 kvm till totalt 410 kvm. Vi kommer ta de nya utrymmena i bruk under våren 2022.

Din Pianostämmare utbyggnad utställningshall
Robot för flygeltransport
Senaste investeringen består i en robot som bär flyglar upp till 600 kg uppför trappor utan minsta besvär. Anlita oss för en trygg piano eller flygeltranport. Kollegor som vill investera i samma maskin hänvisar vi till www.pianoplan.se

I december 2020 blev vi auktoriserade som återförsäljare för Yamaha B-serien och Hybridinstrument. En ny display med dessa instrument kommer inom närmsta året få en dedikerad plats i vår nya utställningshall.

För långväga presumtiva kunder kommer 3 övernattningslägenheter att finnas tillgängliga att boka på booking.com Blir det affär på något av våra nya instrument så bjuder vi på första övernattningen!

Rummen kommer att finnas för uthyrning så snart vi fått slutbesiktigat nya fastigheten under 2022

Miljön är viktig för oss!

El & Uppvärmning

Bergvärme kombinerat med pellets för den kyligare årstiden. Vi har installerat 120 kvm solcellspaneler som ger mer än 15 MW/år – en stor del av vår förbrukning. Resterande el köper vi från vindkraftverk.

Utställningshallen och verkstaden

Första planet byggdes 2001 och våning 2 påbyggdes 2010. I enlighet med våra miljöambitioner är väggtjockleken mer än 3 dm! Fönstren är 3-glas isolerfönster, ventilationen har klimatåtervinning som spar ca 80% av energin som annars skulle blåsa rakt ut.

Vi är inte färdiga, det blir vi aldrig. Ny teknik ger nya möjligheter. Bägge våra fastigheter producerar el! Följ produktionen här:

Vi kör nästan 5000 mil om året och utför service på piano & flyglar. Nu slipper människa och miljö våra fossila utsläpp med vår nya 100% elbil.

BE Behörighet

BE behörighet har vi för att kunna dra vår husvagn efter lastbilen. Lastbilen är idealisk av den anledningen att man får med både piano &  flygel och mängder av reservdelar och verktyg. För att kunna göra många pianostämningar och service på samma ställe behöver man ibland bo på arbetsstället.En flygel + ett piano + åtskilligt med verktyg har plats i vår mobila verkstad. 

Solfångare

Vi har även installerat en solfångaranläggning – vattenburen värme som förvärmer bergvärmen. På så sätt behöver bergvärmepumpen inte gå lika mycket och håller då längre. Då blir det en besparing för miljön och elräkningen.

Solfångare