Nyheter

Miljön är viktig för oss!

Kan man göra något för miljön som pianostämmare?

El & Uppvärmning

Bergvärme kombinerat med pellets för den kyligare årstiden. Vi har installerat 120 kvm solcellspaneler som ger 14 500 kWh/år – en stor del av vår förbrukning. Resterande el köper vi från vindkraftverk.

Utställningshallen och verkstaden

Första planet byggdes 2001 och våning 2 påbyggdes 2010. I enlighet med våra miljöambitioner är väggtjockleken mer än 3 dm! Fönstren är 3-glas isolerfönster, ventilationen har klimatåtervinning som spar ca 80% av energin som annars skulle blåsa rakt ut.

Vi är inte färdiga, det blir vi aldrig. Ny teknik ger nya möjligheter. Bägge våra fastigheter producerar el! Följ produktionen här:

Vi kör nästan 5000 mil om året och utför service på piano & flyglar. Nu slipper människa och miljö våra fossila utsläpp med vår nya 100% elbil.

BE Behörighet

BE behörighet har vi för att kunna dra vår husvagn efter lastbilen. Lastbilen är idealisk av den anledningen att man får med både piano &  flygel och mängder av reservdelar och verktyg. För att kunna göra många pianostämningar och service på samma ställe behöver man ibland bo på arbetsstället.En flygel + ett piano + åtskilligt med verktyg har plats i vår mobila verkstad. 

Solfångare

Vi har även installerat en solfångaranläggning – vattenburen värme som förvärmer bergvärmen. På så sätt behöver bergvärmepumpen inte gå lika mycket och håller då längre. Då blir det en besparing för miljön och elräkningen.

Solfångare

 

 

Musikaliskt Centrum

Vi har en önskan om att  expandera med dubbelt så stort showroom!

När du letar efter ditt dröminstrument – din flygel eller ditt piano så är du välkommen till Leksand och Din Pianostämmare!

Det finns massor att uppleva i Leksand, Leksandsbröd, Hildasholm, Clas Ohlson, Sommarland, Leksands hockey med mera med mera. Så varför inte besöka fler attraktioner vid samma tidpunkt?