Om din
pianostämmare

Allmänt om oss - pianostämmare
Din pianostämmare i Siljansbygden

Din pianostämmare i Siljansbygden startades 1996 av Michael Thomasson.

om oss
Som allt annat ska man ha kunskap om vad man ska justera för att nå ett visst resultat.

Din Pianostämmare i Siljansbygden fokuserar på att erbjuda högkvalitativa tjänster för pianon och flyglar. Vi säljer nya instrument och underhåller äldre genom 1-2 stämningar per år, reparationer och renoveringar. En annan del av vår verksamhet är tillverkning och försäljning av strängar till piano och flyglar. Våra strängar är unikt måttanpassade efter kundens önskemål, till alla fabrikat som finns på marknaden. Vi är stolta över att vara ensamma om att tillverka dessa strängar som är av högsta kvalitet, med bassträngar som manuellt tillverkas av rent stål och massiv koppar av bästa tyska kvalitet. Vi strävar alltid efter att leverera våra produkter inom en vecka. Välkommen att kontakta oss för att boka ett besök eller för att beställa våra produkter så hjälper vi dig med din pianostämmning eller strängar. Tänk på att det krävs mycket kunskap och erfarenhet för att stämma ett piano eller flygel på rätt sätt, med tanke på den enorma dragspänningen på 10-15 ton från toppen till botten av instrumentet.

När det gäller att få ett piano att låta fantastiskt är det inte bara stämningen som är avgörande. Det finns många andra faktorer som också spelar in, såsom djupjustering, gradläggning, vändpunkten på hammaren och intonation av tonen i förhållande till omgivande toner. Hos Din Pianostämmare i Siljansbygden har vi lång erfarenhet av att justera alla dessa parametrar för att säkerställa att ditt instrument svarar på anslag och låter förträffligt. Lita på oss för att få ut det mesta av ditt piano eller flygel!För att ett piano ska låta så bra som möjligt och svara på anslag på ett precist sätt, är det inte bara stämningen som är viktig. Det finns många andra parametrar som påverkar hur väl instrumentet fungerar, och som kräver precision och erfarenhet för att justera på rätt sätt. En av dessa parametrar är djupjusteringen, som innebär att justera hur djupt tangenterna sjunker när man spelar på dem. Detta påverkar hur pianot känns att spela på och hur lätt eller svårt det är att kontrollera anslaget.

En annan viktig parameter är gradläggning, som handlar om att justera vinkeln på tangenterna. Detta påverkar hur snabbt tangenterna återvänder till utgångsläget efter att de har spelats på, vilket i sin tur påverkar hur snabbt man kan spela på instrumentet och hur lätt det är att få fram nyanser i ljudet.

Vändpunkten på hammaren är också en viktig faktor som påverkar hur väl pianot svarar på anslag. Detta handlar om var hammaren slår an strängen, och det kan justeras för att ge mer eller mindre kraft i anslaget och för att förbättra precisionen i tonen.

Slutligen är intonationen av tonen i förhållande till omgivande toner också viktig. Detta handlar om att justera tonhöjden på varje ton på pianot för att de ska låta bra både enskilt och tillsammans med andra toner. Det kräver precision och erfarenhet för att få rätt balans mellan toner och för att optimera ljudkvaliteten på instrumentet.

Hos Din Pianostämmare i Siljansbygden har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att justera alla dessa parametrar på rätt sätt, och för att få ut det mesta av ditt piano eller flygel. Lita på oss för att ge ditt instrument den kärlek och uppmärksamhet det förtjänar!

vi har byggt en modern verkstad med full maskinell utrustning för att kunna leverera högkvalitativa instrument och service. Vi erbjuder också tre vackra lokaler där ni kan beskåda våra instrument och prova ut ert perfekta piano eller flygel i lugn och ro. Vi har flera exemplar uppställda för provspelning och du är välkommen att sitta ner och välja ut det instrument som passar dig bäst. För att göra ert besök ännu mer minnesvärt erbjuder vi även boendemöjligheter i våra nyproducerade lägenheter, vilket gör det möjligt att kombinera ert besök med andra turistmål i Leksand med omnejd. Boka din boende här och upplev allt som Siljansbygden har att erbjuda! Vi tror att vi är ensamma om att kunna erbjuda denna totallösning där ni även får del av vår kompetens efter köpet. Vi vill att ni ska trivas hos oss och står för första övernattningen när ni köper ett instrument av oss. Lägenheterna bokas genom att klicka på texten.


Om oss: Vi på Din Pianostämmare i Siljansbygden har varit verksamma i mer än 30 år och har samlat på oss erfarenheter och kunskap, utför även pianoservice i stockholm

 

Webbshopen

Beställ bassträngar genom webshopen. Skicka ett mejl med måtten. Tillbehör finns att köpa i webshopen. Klimatanläggningar från Damppchaser, pianopallar, pianorullkärror, flygelkärror, bärselar, silentsystem, självspelande system, polermedel, belysningar, överdrag mm. Dessa finner ni under webbshop.

Vi är återförsäljare för nya Feurich piano och flyglar dessutom Yamaha B-serien piano.

Hembesök

Vi besöker er och kikar på ert piano eller flygel så vi kan ta reda på vad som behöver göras. Ni får ett kostnadsförslag och faller det väl ut så tar vi med oss instrumentet och gör den överenskomna reparationen / renoveringen.

Din pianostämmare utför även piano och flygel transporter över hela vårt avlånga land med vår lastbil. Klicka på flyttjänst för att läsa mer
Niklas Riecken IT-specialist, Michael Thomasson – Feurich Sverige, Ernest Bittner – VD Feurich, Stuart Conagham – Försäljningschef Europa
Vill du veta mer om oss eller våra tjänster?

Vill ni börja spela piano och söker efter en pianolärare kan vi rekommendera Marissa som undervisar på distans både på Svenska och Engelska.

Trigger Sidebar Cart0
×
Your cart is empty. Go to Shop