Det är en utmärkt möjlighet att använda sig av silent systemet när man inte vill störa sin omgivning. Silentsystemet installerar vi och ger service när det behövs.

Det finns både mekanisk avkänning (vippbrytare) som är det äldre systemet och så finns det optisk avkänning som med hjälp av en ljusstråle studsar fram och åter under tangenten och registrerar tangentrörelsen.

Med ett inbyggt Silencersystem – ett tyst system i ditt akustiska piano / flygel går det att spela efter kl 22, utan att störa omgivningen. Du måste uppleva anslagskänslan när tangenterna slås och det är helt tyst utanför lurarna.

Jag reser över hela sverige och monterar silent-system i er flygel eller ert piano. Med silencersystemet kan man spela utan att hammare anslår strängarna. I stället för att klangen från strängarna ska ljuda så går det en signal från tangenten till en modul där det i sin tur alstras ett digitalt ljud. Detta ljud går sedan ut i hörlurarna så man kan spela utan att störa omgivningen.

Anslaget förändras inte när man installerar systemet. Standard-silent-systemet fungerar till i stort sett alla instrument. Det fungerar dock inte på små kammarpiano av utrymmesskäl.

Man kan även spela både akustiskt och digitalt samtidigt, ex. både piano/flöjt eller piano/piporgel. Det finns 128 förprogrammerade ljud i modulen.

Det finns inspelningsmöjligheter och metronom i modulen.

Vad kostar detta då?  Då priser ändrar sig hela tiden ber jag er kontakta oss för dagspriset. Ska jag komma hem till er och göra installationen vilket tar 2 dagar debiterar jag ytterligare 5000 kr för reskostnader och logi.

Vi har alltid ett system installerat i något utav våra piano i vår utställningshall så att ni kan provspela och uppleva fördelarna med ett silentsystem. Det är 5 års fabriksgaranti på systemet och det är jag personligen som kommer och åtgärdar systemet om det skulle bli något problem.


Silence system

Modul till silentsystem

Silence system

Display i modul

Silence system

Vippbrytare i silentsystem

Denna vippbrytare  som skapar signalen till ljudmodulen är nu ersatt med en optisk lins som genom en ljusstråle registrerar tangentens rörelse. Känligheten blir helt enkelt bättre.

Ljudminnet är optimerat från 384 Mb till 512 Mb. Polyfonin är också optimerad från 128 poly till 256 poly.

Mer information:

New FEURICH Silencer Information 1

New FEURICH Silencer Information 2

New FEURICH Silencer Information 3


Silence system

Klaviaturbrytare silentsystem

Nyinstallerat Feurich Silencer system på ett Feurich piano modell 122

Nyinstallerat Feurich Silencer system på ett Feurich piano modell 122

Silence system

Hörlurar silentsystem

Här finns manual för nedladdning

2014-12-29 016

Feurich mekanik

2014-12-29 004

Feurich modul för silentsystem

2014-12-29 017

Display silentsystem

Stopplist för flygel

Stopplist för flygel

IMG_6560

Montering av silentbar för flygel

Här finns ett produktblad om Silencer Informationsblad

Mjukvara för att få ett ännu bättre ljud i ditt silent piano. 1695 kr. Beställ på info@pianostammare.se så skickar vi serienummer och produktnyckel.

Ivory II American ConcertD (DL) Ivory II American ConcertD (DL) Ivory II American ConcertD (DL) Ivory II American ConcertD (DL) Ivory II American ConcertD (DL)

Ivory II American ConcertD (DL

Vad tycker andra om silentsystemet?

Hej Michael!

Jag har hunnit att "spela in" på systemet och vi är helt otroligt nöjda! Det fungerar hur bra som helst och kvalitén är strålande! 

Tack så mycket för ett grymt bra jobb och all snabb och bra service!

Kommer det upp någon fråga så hör vi av oss! :)

Tack så mycket

/Emma & Gustaf   

Jag är mycket nöjd med

Silencer systemet, spelar i stort sett varje dag.

Jag använder inte alla funktioner men, för mina

syften och behov är det perfekt!

Mvh

Åke Strandberg