Steinway & Son

Vi säljer begagnade piano och flyglar med garanti

Steinway & Son

Steinway & Son Modell 0 – 180 cm, bredd 147 cm, höjd 97 cm. Tillverkad 1920 i Hamburg, vanligen kallas denna modell för Medium Grand det är storleken mellan modell S, small 155 cm och modell O 180cm. En lättplacerad flygel för det finare vardagsrummet. Det är ju inte bara det högst värderade fabrikatet, det är ju även ett vackert och välklingande instrument. Andrahandsvärdet ligger också högre än samtliga andra fabrikat då det är ett eftertraktat märke.

Flygeln har en hel klaviatur utav Elfenben och Ebenholts. Eftersom  Elfenben är en bristvara idag, ersätter man dagens flyglars klaviatur, med en plastbeläggning istället för elfenben. Då detta är en äldre Steinway flygel är det originalklaviaturen som finns bevarad.

Mekaniken är av den moderna tekniken som används än idag. Det kan vara bra att känna till att det inte är någon “wienermekanik” eller annan äldre konstruktion som kan vara svårjusterad och sämre tekniskt sett.

Nothyllan är hanterksskickligt vackert utskuren som en blomsterprakt.

Resonansbotten är intakt och utan sprickor. Steinways karrakteristiska mjuka klang och brillianta diskantparti genomsyrar hela tonomfånget. Under flygeln finns den patenterade “klockan” som förstärker övre diskantpartiets ton.

Flygeln säljs för kunds räkning, önskar ni hel/delrenovering gör vi naturligtvis även detta. Transporten ordnar vi till humant pris!

Pris 145000 kronor

Steinwayflygel 170 cm

Steinwayflygel i utställningshall

Steinway serienummer

Steinway klaviatur

Steinway järnram

Steinway & son märke