Miljöarbete

Miljön är viktig för oss!

Kan man göra något för miljön som pianostämmare?

Vi reser mellan kunder ca 5000 mil om året och har olika bilar för alla arbeten som inte kräver lastbil.

Utställningshallen och verkstaden

Första planet byggdes 2001 och våning 2 påbyggdes 2010. I enlighet med våra miljöambitioner är väggtjockleken mer än 3 dm! Fönstren är 3-glas isolerfönster, ventilationen har klimatåtervinning som spar ca 80% av energin som annars skulle blåsa rakt ut.

El & Uppvärmning

Bergvärme kombinerat med pellets för den kyligare årstiden. Vi har installerat 120 kvm solcellspaneler som ger 14 500 kWh/år – en stor del av vår förbrukning. Resterande el köper vi från vindkraftverk.

SolcellsanläggningSolcellsanläggning

 

 Bägge våra fastigheter producerar el! Följ produktionen här:

 

 

BE Behörighet

BE behörighet för att kunna dra en husvagn efter lastbilen. Lastbilen är idealisk av den anledningen att man får med både piano &  flygel och mängder av reservdelar och verktyg. För att kunna göra många pianostämningar och service på samma ställe behöver man ibland bo på arbetsstället.

008

16 meter är vårt ekipage totalt! En flygel + ett piano + åtskilligt med verktyg har plats i vår mobila verkstad.

Solfångare

Vi har installerat en solfångaranläggning – vattenburen värme som förvärmer bergvärmen. På så sätt behöver bergvärmepumpen inte gå lika mycket och håller då längre. Då blir det en besparing för miljön och elräkningen.

Solfångare

 

Vi har en önskan om att  expandera med dubbelt så stort showroom!

Musikaliskt Centrum

När du letar efter ditt dröminstrument – din flygel eller ditt piano så är du välkommen till Leksand och Din Pianostämmare!

Det finns massor att uppleva i Leksand, Leksandsbröd, Hildasholm, Clas Ohlson, Sommarland, Leksands hockey med mera med mera. Så varför inte besöka fler attraktioner vid samma tidpunkt?