Klimatanläggning; pianolifesaver

 

En klimatanläggning förlänger livslängden på ditt kvalitetsinstrument piano/flygel. De flesta tillverkare rekommenderar piano life saver och skriver även i sina garantivillkor för nya instrument att man måste hålla 35-50% fuktighet för att garantin ska gälla.

Man minskar risken att resonansbotten spricker när det är torr väderlek på vintern. Den motverkar också att resonansbotten sväller av sommarfukten. Resultatet blir att stämhållningen blir stabilare över tid och vinsten är både längre spelglädje och längre livslängd på ditt instrument. En gång i halvtimmen känner “Humidistaten” av om det ska tillsättas eller brännas ner fuktigheten. Den är inställld på ca 42% och reglerar ljudlöst fuktigheten i instrumentet.

Läs mer på hemsidan http://www.pianolifesaver.com/english/home.php

Jag är en av Sveriges 13 tekniker med störst erfarenhet av att  montera systemet. Innehar Examination. se nedan.

Examinationer

 

 

 

 

 

 

Tillbehör till klimatanläggningen köper du enklast här direkt.

Algmedel “Humidifier Threatment”

Tillsätt en kapsyl vid varje påfyllning för att bibehålla vattenkvalitén och underhålla filterkvalitén. Pris 150 kr + frakt 50 kr.

Algmedel

 

 

 

 

 

 

Filter till klimatanläggningen rekommenderas bytas 2 ggr./år. Filtermaterialet suger upp vattnet ur tanken och avdunstar det med hjälp av värme från elementet. Då förstår man att det inte duger med vilken typ av filter som helst. Byt regelbundet för att klimatanläggningen ska kunna fylla sin funktion. En sats om två filter kostar 105 kronor + frakt 12 kronor. Du köper enklast filterna här. 

Filter till klimatanläggning