Klimatanläggning

KLIMATANLÄGGNING En klimatanläggning förlänger livslängden på ditt kvalitetsinstrument piano/flygel. De flesta tillverkare rekommenderar piano life saver och skriver även i sina garantivillkor för nya instrument att man måste hålla 35-50% fuktighet för att garantin ska gälla. Pianostämningen påverkas positivt. Man minskar risken att resonansbotten spricker när det är torr väderlek på vintern. Den motverkar också att resonansbotten sväller av sommarfukten. Resultatet blir att stämhållningen blir stabilare över tid och vinsten framför allt – både längre spelglädje och längre livslängd på ditt instrument. En gång i halvtimmen känner \”Humidistaten\” av om det ska tillsättas eller brännas ner fuktigheten. Den är fabriksinställld på ca 42% och reglerar ljudlöst fuktigheten i instrumentet. Klimatanläggningen Dampp Chaser original har en 5 årig garanti.
 
Läs mer på hemsidan http://www.pianolifesaver.com 
Jag är en av Sveriges 13 tekniker med störst erfarenhet av att montera systemet. Innehar certifikat som field expert. se nedan.
Har du investerat i ett kvalitetsinstrument som piano eller flygel så vet du förmodligen att det kräver regelbunden skötsel för att hålla det i toppskick. En viktig del av denna skötsel är att kontrollera luftfuktigheten runt ditt instrument. För att hjälpa till med detta kan en klimatanläggning vara till stor hjälp.

Många tillverkare av piano och flygel rekommenderar att man använder en klimatanläggning för att förlänga livslängden på instrumentet och för att garantin ska gälla. En klimatanläggning hjälper till att hålla en stabil luftfuktighet på mellan 35-50%, vilket kan bidra till att minska risken för sprickor i resonansbotten eller svullnad på grund av för låg fuktighet.

En populär klimatanläggning är Piano Life Saver eller Dampp Chaser som den heter i original, som fungerar genom att reglera fuktigheten inuti instrumentet med hjälp av en ”Humidistat”. Denna teknik är inställd på ca 42% och fungerar tyst och effektivt för att hålla en stabil fuktighetsnivå. Dessutom har Piano Life Saver en 5-årig garanti, vilket ger extra trygghet för ditt instrument.

Som tekniker med stor erfarenhet av att montera Piano Life Saver-systemet kan vi starkt rekommendera denna klimatanläggning för alla som vill förlänga livslängden på sitt piano eller flygel. Besök gärna vår hemsida för mer information om denna produkt och hur den kan hjälpa till att skydda ditt instrument för framtiden. Observera att det är olika klimatanläggningar vad gäller piano och flygel, dessutom beror det på längden när det gäller flyglar

Algmedel och Filter

Algmedlet är Humidifier Treatment. Tillsätt en kapsyl vid varje påfyllning för att bibehålla vattenkvalitén och underhålla filterkvalitén. Enklast köper ni dessa tillbehör i vår webshop.

Filter till klimatanläggningen rekommenderas bytas 2 ggr./år. Filtermaterialet suger upp vattnet ur tanken och avdunstar det med hjälp av värme från elementet. Då förstår man att det inte duger med vilken typ av filter som helst. Byt regelbundet för att klimatanläggningen ska kunna fylla sin funktion. En sats är två filter. Passa på att köpa så ni har på lager den dagen då ni ska byta. Om det är jag som stämmer hos er har jag alltid med mig och gör själva bytet kostnadsfritt, ni betalar bara materialet.

Trigger Sidebar Cart0
×
Your cart is empty. Go to Shop