Pianostämning och service av flygel

Din pianostämmare i Siljansbyggden

Känn dig trygg med pianostämning, ett fackmannamässigt proffessionellt utfört arbete. Pianostämning är ett måste!

Pianostämning

Vi erbjuder pianostämning och professionell service av flyglar i hela Mellansverige. Vänd dig till oss – vi tar alltid hand om ditt piano på bästa sätt! Vi har 30 års erfarenhet av restaurering och renovering av instrument. Tack vare en modern verkstad och med vår gedigna erfarenhhet och goda tekniska kunnande blir resultatet att vi får ditt instrument att klinga lite vackrare – och hålla lite längre.

Michael Thomasson, Ägare av Din Pianostämmare. utbildad pianostämmare och tekniker.
Din pianostämmares

Erbjudanden

Klimat

Vår passion för pianon omfattar inte bara försäljning utan även underhåll och vård av ditt instrument. Vi förstår vikten av att förvara ditt piano i rätt klimat och hur det kan påverka instrumentets prestanda och hållbarhet över tid.

Det är viktigt att notera att uppvärmning och ventilationssystem kan utgöra ett hot mot dina flyglar. Under vintern, när luftfuktigheten sjunker radikalt i samband med att uppvärmningen stiger, kan uttorkningen bli extrem och orsaka allvarliga skador på flygelns trädetaljer, sarg, resonansbotten, mekanik, tangenter och mycket mer. Det är den relativa luftfuktigheten som avgör hur stark uttorkningen blir, och vid för stor uttorkning spricker träet och limningar slits upp.

För att hålla ditt instrument i gott skick krävs klimatmässigt lämplig förvaring, alternativt en inbyggd klimatanläggning samt regelbunden specialistvård. En klimatanläggning hjälper till att upprätthålla en konstant relativ luftfuktighet som är idealisk för ditt piano, vilket minskar risken för uttorkning och andra skador. Våra experter kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för att skydda ditt piano och förlänga dess livslängd.

Vi erbjuder också specialistvård för att se till att ditt piano är i bästa möjliga skick. Vår pianostämmare och tekniker har många års erfarenhet och kunskap för att säkerställa att ditt instrument fungerar optimalt och låter så bra som det kan. Vi erbjuder även flytt och transport av ditt piano, så att du kan känna dig trygg när du flyttar ditt värdefulla instrument.

Kontakta oss för att diskutera dina behov och ta reda på hur vi kan hjälpa dig att skydda ditt piano. Med rätt klimatförhållanden och regelbunden specialistvård kan du njuta av ditt piano i många år framöver.

Ett skönt klingande instrument

Med god service och Pianostämning kan du förlänga livslängden på ditt piano eller din flygel och få instrumentet att klinga ännu bättre. Vi kan stämma ditt piano så att det klarar att möta alla tekniska och musikaliska utmaningar i spelet. Hos oss får du också hjälp med att åtgärda eventuellt slitage för att undvika att kvaliteten på klang eller anslag försämras. Kanske står din flygel i en offentlig miljö som en konsert- eller undervisningssal? Vi vet som tidigare nämnts, som pianostämmare vad som krävs för att instrumentet ska hålla även för lite större påfrestningar.

Regelbunden service

Vi hjälper dig oavsett om du vill stämma ditt hemmapiano eller ha service av en större konsertflygel. Med regelbunden service en till två gånger per år håller du ditt instrument i fint skick.

Ett exempel på detta är att våra tekniker kontrollerar och justerar intonationen så att instrumentet klingar rent samt lyssnar efter klangfärg för att undvika att tonen är för vass eller för stum.

Kanske behöver mekaniken justeras på grund av slitage. Då ger vi gärna ett kostnadsförslag på möjliga åtgärder – allt för att din flygel eller ditt piano ska hålla under en lång tid framöver! Vi använder proffesionella pianostämnings verktyg.

En flygel bör i alla lägen och ljudstyrkor vara dynamiskt likformig. Toner som anslås med samma kraft skall också klinga lika starkt. Klangen ska vara jämn från bas till diskant. Ibland sticker vissa toner ut, de kan vara metalliska, skarpa eller helt sakna övertoner. Det är lika viktigt som pianostämmare att kunna hantera justering och intonation som enbart stämning för att instrumentet ska klinga vackert. En flygel ska ha ett stort dynamiskt omfång. Från pianissimo -det svagaste till fortissimo – det starkaste. Så här kan en intonation se ut:

 

 

Intonation av piano
Justering av flygelmekanik

Vi utför reparation och pianostämning av piano och flyglar med hela Mellansverige som vårt arbetsfält. Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster som pianostämning och service av ditt instrument.

  • pianostämning verktyg, pianostämning pris, pianostämning stockholm, stämma piano själv, stämma piano app, stämnyckel piano ärdering av ditt piano eller, ör att stämma ett piano, Hur mycket kostar det att stämma ett piano? Frågorna är många men det är alltid mest fördelaktigt att låta rätt person på rätt plats göra rätt bedömning och skötsel.