Klimatanläggning

En klimatanläggning förlänger livslängden på ditt kvalitetsinstrument piano/flygel. De flesta tillverkare rekommenderar piano life saver och skriver även i sina garantivillkor för nya instrument att man måste hålla 35-50% fuktighet för att garantin ska gälla. Pianostämningen påverkas positivt.

Man minskar risken att resonansbotten spricker när det är torr väderlek på vintern. Den motverkar också att resonansbotten sväller av sommarfukten. Resultatet blir att stämhållningen blir stabilare över tid och vinsten framför allt – både längre spelglädje och längre livslängd på ditt instrument. En gång i halvtimmen känner \”Humidistaten\” av om det ska tillsättas eller brännas ner fuktigheten. Den är inställld på ca 42% och reglerar ljudlöst fuktigheten i instrumentet.

Klimatanläggningen Dampp Chaser original har en 5 årig garanti.

Läs mer på hemsidan http://www.pianolifesaver.com 

Jag är en av Sveriges 13 tekniker med störst erfarenhet av att montera systemet. Innehar Examination. se nedan.

Algmedel och Filter

Tillsätt en kapsyl vid varje påfyllning för att bibehålla vattenkvalitén och underhålla filterkvalitén. Pris 150 kr + frakt 50 kr.

Filter till klimatanläggningen rekommenderas bytas 2 ggr./år. Filtermaterialet suger upp vattnet ur tanken och avdunstar det med hjälp av värme från elementet. Då förstår man att det inte duger med vilken typ av filter som helst. Byt regelbundet för att klimatanläggningen ska kunna fylla sin funktion. En sats om två filter kostar 105 kronor + frakt 12 kronor. Du köper enklast filterna här.

Trigger Sidebar Cart0
×
Your cart is empty. Go to Shop