Pianostämning och service av flygel

 

Michael Thomasson, Ägare av Din Pianostämmare. utbildad pianostämmare och tekniker.

Din Pianostämmare i Siljansbygden erbjuder pianostämning och professionell service av flyglar i hela Mellansverige.
Vänd dig till oss - vi tar alltid hand om ditt piano på bästa sätt!
Vi har 20 års erfarenhet av restaurering av instrument.
Tack vare vår erfarenhet och goda tekniska kunnande får vi ditt instrument att klinga lite vackrare – och hålla lite längre.

Klimat

Våra uppvärmings och ventilationslösningar är ett hot mot våra flyglar, Problem vintertid när  fuktigheten sjunker radikalt i samband med att uppvärmningen stiger gör att uttorkningen blir extrem med allvarliga skador som följd. Det är den relativa luftfuktigheten som avgör hur stark uttorkningen blir på flygelns trädetaljer, sarg, resonansbotten mekanik, tangenter mm. Vid för stor uttorkning spricker träet, limningar slits upp Att hålla sitt instrument i gott skick förutsätter en klimatmässigt lämplig förvaring alternativt en inbyggd klimatanläggning samt regelbunden specialistvård.

Ett skönt klingande instrument

Med god service kan du förlänga livslängden på ditt piano eller din flygel och få instrumentet att klinga ännu bättre. Vi kan stämma ditt piano så att det klarar att möta alla tekniska och musikaliska utmaningar i spelet.

Hos oss får du också hjälp med att åtgärda eventuellt slitage för att undvika att kvaliteten på klang eller anslag försämras. Kanske står din flygel i en offentlig miljö som en konsert- eller undervisningssal? Vi vet vad som krävs för att instrumentet ska hålla även för lite större påfrestningar.

 

Regelbunden service

Vi hjälper dig oavsett om du vill stämma ditt hemmapiano eller ha service av en större konsertflygel. Med regelbunden service en till två gånger per år håller du enkelt ditt instrument i fint skick! Våra tekniker kontrollerar och justerar intonationen så att instrumentet klingar rent samt lyssnar efter klangfärg för att undvika att tonen är för vass eller för stum.

Kanske behöver mekaniken justeras på grund av slitage. Då ger vi gärna ett kostnadsförslag på möjliga åtgärder – allt för att din flygel eller ditt piano ska hålla under en lång tid framöver!

En flygel bör i alla lägen och ljudstyrkor vara dynamiskt likformig. Toner och  anslås med samma kraft skall också klinga lika starkt, klangen ska vara jämn från bas till diskant. Ibland sticker vissa toner ut, de kan vara metalliska, skarpa eller helt sakna övertoner. Det är lika viktigt att kunna hantera justering och intonation som bara stämning, för att instrumentet ska klinga vackert. En flygel ska ha ett stort dynamiskt omfång, från pianissimo -det svagaste till fortissimo - det starkaste. Så här kan en intonation se ut:

Intonering

Intonation av piano

 

1200-9421

Justering av flygelmekanik

Välkommen till Din Pianostämmare i Siljansbygden!

 

Stämskruvar

Att anlita en fackman till att stämma er flygel eller ert piano är en självklarhet om man är rädd om sitt instrument

 

Kontakta oss

Vi utför reparation av piano och flyglar med hela Mellansverige som vårt arbetsfält. Kontakta oss så berättar vi mer om våra tjänster för pianostämning och service av ditt instrument.